Şeful Facebook ar putea să fie condamnat la moarte în Pakistan

– Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (foto), este anchetat de politia din Pakistan si ar putea sa fie condamnat la moarte pentru blasfemii la adresa profetului Mohamed.

Adjunctul procurorului general din Pakistan a lansat investigatia impotriva mai multor persoane, printre care si Zuckerberg, implicate in concursul de caricaturi ale profetului Mohamed care a fost lansat luna trecuta pe Facebook, informeaza BBC Urdu, preluat de The Register.

Investigatia a fost lansata dupa ce un avocat a cerut acest lucru invocand sectiunea 295-C din Codul Penal al tarii sale, care spune ca autorul oricarei remarci peiorative la adresa profetului Mohamed va fi condamnat la moarte sau la inchisoare pe viata.

Citeste si:  O femeie a născut gemeni identici la o diferenţă de 24 de zile într-un spital din Boston

Ancheta ii mai vizeaza si pe cofondatorii Facebook, Dustin Moskovitz si Chris Hughes, dar si pe „Andy”, femeia din Germania care a lansat concursul de desene cu profetul Mohamed.

Potrivit unui site de stiri pakistanez, avocatul care a cerut lansarea anchetei asteapta ca autoritatile din Pakistan sa contacteze Interpolul pentru arestarea proprietarilor Facebook si a femeii din Germania. Acelasi site sustine ca reprezentantul tarii la ONU a fost rugat sa deschida acest subiect si in cadrul Adunarii Generale.

Ziare.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata