Şeful Facebook ar putea să fie condamnat la moarte în Pakistan

– Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (foto), este anchetat de politia din Pakistan si ar putea sa fie condamnat la moarte pentru blasfemii la adresa profetului Mohamed.

Adjunctul procurorului general din Pakistan a lansat investigatia impotriva mai multor persoane, printre care si Zuckerberg, implicate in concursul de caricaturi ale profetului Mohamed care a fost lansat luna trecuta pe Facebook, informeaza BBC Urdu, preluat de The Register.

Investigatia a fost lansata dupa ce un avocat a cerut acest lucru invocand sectiunea 295-C din Codul Penal al tarii sale, care spune ca autorul oricarei remarci peiorative la adresa profetului Mohamed va fi condamnat la moarte sau la inchisoare pe viata.

Ancheta ii mai vizeaza si pe cofondatorii Facebook, Dustin Moskovitz si Chris Hughes, dar si pe „Andy”, femeia din Germania care a lansat concursul de desene cu profetul Mohamed.

Potrivit unui site de stiri pakistanez, avocatul care a cerut lansarea anchetei asteapta ca autoritatile din Pakistan sa contacteze Interpolul pentru arestarea proprietarilor Facebook si a femeii din Germania. Acelasi site sustine ca reprezentantul tarii la ONU a fost rugat sa deschida acest subiect si in cadrul Adunarii Generale.

Ziare.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata