Presa europeană ironizează „revoluţia” franceză

11

Presa europeană ironizează luni, 21 iunie,  „foiletonul tragi-comic” al jucătorilor echipei Franţei la Mondialul 2010, care au făcut ‘revoluţia’, refuzând să se antreneze pentru a protesta faţă de excluderea lui Nicolas Anelka.

‘Cu ceva avans faţă de data istorică de 14 iulie, jucătorii francezi au luat cu asalt Bastilia, simbolul puterii tiranice a federaţiei lor, pentru a încerca să-l elibereze pe prizonierul Nicolas Anelka’, povesteşte cotidianul italian Il Corriere della Sera.

Pentru Il Messaggero, care vorbeşte, de asemenea, despre ‘revoluţia franceză’ este ‘du jamais vu’ (nemaipomenit, nemaivăzut, în franceză în textul italian).

Citeste si:  Fotbal: Messi a egalat recordul de goluri marcate în tricoul unei echipe spaniole

În Germania, Berliner Zeitung titrează ‘Revoluţie în Africa de Sud’ şi scrie că ‘scandalul dintre 11-le francez şi antrenorul Raymond Domenech devine afacere de stat’.

‘Franţa arde’, scrie cotidianul spaniol El Pais despre un subiect pe care îl caracterizează drept ‘operă bufă’, în timp ce jurnalul El Mundo este mai dur, titrând: ‘Această Franţă este o ruină’. Britanicul Sun face, în schimb, băşcălie: ‘Revoluţia franceză II’, iar Irish Times reia pe prima pagină declaraţia antrenorului francez Francis Gillot: ‘Franţa este de râsul lumii întregi’.

Citeste si:  Valea Loarei - ''grădina regilor''

Un titlu inspirat şi în afara Europei, dat de Algerie News: ‘Pachebotul France se scufundă’, scriind în textul de pe prima pagină: ‘Niciodată echipa Franţei nu a cunoscut o asemenea Berezina’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata