10 judeţe afectate de inundaţii şi furtuni

17

Inundaţiile şi furtunile au afectat locuinţe, curţi, anexe gospodăreşti, instituţii publice, agenţi economici, terenuri agricole, străzi, un drum european, două drumuri naţionale, un drum judeţean, porţiuni de cale ferată, poduri, podeţe şi punţi din 32 de localităţi de pe raza a zece judeţe: Alba, Arad, Bihor, Cluj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Sălaj, Suceava şi Timiş.

Agenţia Naţională de Meteorologie a prelungit atenţionarea meteo de Cod Galben pentru ploi abundente până pe 23 iunie, ora 21.00. Atenţionarea vizează Moldova, Delta Dunării şi toate zonele de deal şi de munte, unde se vor înregistra ploi abundente, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 -30 l/mp şi, pe arii restrânse, 50 l/mp.

Citeste si:  Cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru 17 judeţe

În judeţul Alba, o persoană a decedat, trei case au fost distruse şi una avariată, 600 de subsoluri, 210 fântâni, 1.600 de hectare de culturi agricole, 300 de hectare de păşuni şi fâneţe şi 35 de hectare de grădini au fost inundate, în urma ploilor abundente căzute în cursul serii şi al nopţii de marţi spre miercuri.

O femeie din Uioara de Jos, un cartier al oraşului Ocna Mureş, a murit înecată, cadavrul acesteia fiind descoperit, după câteva ore, agăţat de o cruce, la circa două sute de metri distanţă de locuinţa acesteia distrusă de ape.

Citeste si:  A doua sesiune a bacalaureatului începe luni, 18 august

Circulaţia feroviară între Aiud şi Teiuş s-a făcut cu greutate, în urma creşterii nivelului apei în zona unui podeţ la Gârbova, aceeaşi situaţie fiind şi pe DN 1 şi DN 74.

În judeţul Arad, în localitatea Nădab, aparţinătoare oraşului Chişineu Criş, au fost inundate opt case şi un număr de 61 de persoane, 22 adulţi şi 39 copii, au fost evacuate de către pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

În judeţul Cluj, o femeie de 84 de ani din Apahida a murit, marţi, în propria curte, în apa care-i inundase gospodăria. Femeia a fost găsită moartă în curtea locuinţei, unde apa ajunsese la un nivel de circa 60 cm.

Citeste si:  Vreme rece, precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului

În judeţul Cluj, precipitaţiile căzute în ultimele 24 de ore au dus la inundarea a peste 600 de gospodării. De asemenea, un tânăr este dat dispărut după ce a fost luat de ape, iar 14 familii sunt izolate.

În judeţul Neamţ, peste 1.400 de locuinţe din satul Slobozia, oraşul Roznov, au fost inundate miercuri dimineaţă după ce râul Cracău a ieşit din matcă. Cota de atenţie a râului a fost depăşită cu 30 de centimetri şi, în ciuda faptului că autorităţile au lucrat toată noaptea pentru realizarea unui dig, acesta a fost spart de apele învolburate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata