Forţele armate disponibile pentru misiuni externe vor scădea cu 319 militari

În anul 2010, forţele Armatei Române disponibile pentru misiuni externe vor scădea cu 319 militari, a informat marţi, 22 iunie, Administraţia Prezidenţială, în urma şedinţei CSAT.

„În cadrul şedinţei, au fost aprobate forţele şi mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2011. Faţă de anul curent, în anul 2011 forţele Armatei României disponibile pentru misiuni externe vor scădea cu 319 militari”, a informat Administraţia Prezidenţială.

În prezent, în misiunile internaţionale participă 1.735 de militari români, dintre care 1.464 în Afganistan, 144 în Kosovo, 60 în Bosnia-Herţegovina, 4 în Irak, iar 63 în alte ţări.

Citeste si:  BERGROM IMPEXCOM SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

La şedinţa CSAT de marţi au participat primul-ministru Emil Boc; ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga; ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu; ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu; ministrul Justiţiei, Cătălin Marian Predoiu; directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu; adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, Ion Grosu; şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin; consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Iulian Fota; consilierul prezidenţial Anca Ilinoiu, şef al Departamentului Relaţii Internaţionale; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprişor; purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan.

Citeste si:  Mircea Duşa: Tinerii să stea liniştiţi, nu se fac recrutări sau încorporări
Citește și
1 Comentariu
  1. Sheicul spune

    oARE AR MAI FI CEVA DE SPUS IN CONDITIILE IN CARE NI SE TAIE DIN DREPTURILE BANESTI 25%, IN CONDITIILE IN CARE SI ASA DIURNA ACORDATA DE STATUL ROMAN MILITARILOR CE EXECUTA MISIUNI IN AFARA GRANITELOR TARI IN DIVERSE TEATRE DE OPERATII, CAT SI FAPTUL CA PREGATIREA NOASTRA A CELOR CE AM PARTICIPAT SI NE MAI DORIM A PARTICIPA IN ASTFEL DE MISIUNI PENTRU SIMPLU MOTIV ACELA FINANCIAR, RISCANDUNE VIETIILE SI CALCANDUNE PE PROPIILE SIMTIRI SI TRAIRI FATA DE FAMILII, COPII SI NU NUMAI IN SPERANTA CA CU CEEA CE PUTEM CASTIGA ASTFEL, PUTEM SA ASIGURAM CELOR RAMASI ACASA UN TRAI DECENT SI UN STABILIMENT CAT DE CAT. NU PUTEM COMENTA, PENTRU CA SUNTEM MILITARI SI ASTFEL FIIND DOAR SIMPLI EXECUTANTII NU AVEM DREPTU SA PUNEM LA INDOIALA HOTARARILE CELOR CE AU FUNCTII DE COMANDA ATAT PE LINIE MILITARA CAT SI PE LINIE POLITICA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata