Avertizare cod roşu de inundaţii pe Prut

10

Hidrologii au instituit, în noaptea de miercuri (23 iunie 2010) spre joi, cod roşu de inundaţii pe râul Prut, sector Oroftiana – Rădăuţi Prut, şi cod portocaliu pe râul Prut, sectorul Rădăuţi Prut – Stânca Costeşti, pentru intervalul 23 iunie, ora 22,00 – 28 iunie, ora 12,00, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Totodată, a fost emisă o avertizare de cod galben de fenomene meteorologice periculoase imediate pentru intervalul 23 iunie, ora 21,30 – 24 iunie, ora 03,30. În acest interval se va continua asigurarea serviciului de permanenţă la primării, precum şi a celorlalte măsuri cuprinse în planul de apărare împotriva inundaţiilor.

Citeste si:  Premierul Emil Boc face apel la sinistraţi să nu refuze evacuarea în caz de viituri

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.

Echipaje ale ISU se află în localităţile vizate şi asigură asistenţă tehnică autorităţilor administraţiei publice locale. În punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, joi, la ora 6,00, cota de pericol (650 cm) a fost depăşită cu 59 cm. Cu toate că suprafaţa de păşune inundată a depăşit 150 hectare, reprezentanţii ISU susţin că deocamdată gospodăriile cetăţenilor nu sunt în pericol.

Citeste si:  Suntem obligaţi să facem lucrări de infrastructură costisitoare contra inundaţiilor, oamenii nu pot fi mutaţi , susţine premierul Ponta
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata