BERD acordă credite pentru două firme din Rusia

10

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) îşi sporeşte în continuare investiţiile în economia rusească, acordând 225 de milioane de ruble băncii SDM şi 50 de milioane de dolari ZAO JFC Group, o companie din sectorul distribuţiei legumelor şi fructelor.

Banca SDM, care acţionează la Moscova şi în alte 8 regiuni din Rusia, va primi un împrumut de 225 de milioane de ruble de la BERD, pentru a putea finanţa întreprinderi private mici şi mijlocii din zona sa de activitate. „Creditul va fi folosit pentru finanţarea IMM-urilor private din Moscova şi din regiunile în care lucrează banca rusească’, a afirmat un responsabili din partea BERD.

Citeste si:  UDMR vine cu 3 măsuri importante de relansare economică

SDM este o instituţie financiară privată, de dimensiuni medii. Proiectul BERD va crea premisele necesare pentru acordarea unor împrumuturi în ruble, pe termen mediu. La finele lui 2009, SDM ocupa locul 114 în ierarhia băncilor ruseşti, în funcţie de valoarea activelor.
Împrumutul de 50 de milioane de dolari pentru societatea închisă pe acţiuni ZAO JFC Group va permite îmbunătăţirea infrastructurii de distribuţie a fructelor în toate regiunile Rusiei.

Banii de la BERD vor fi utilizaţi pentru construirea a 10 depozite moderne, inclusiv facilităţi pentru coacerea fructelor. În afară de obiectivele din Rusia, compania deţine şi propriile plantaţii pentru producţia bananelor în Costa Rica şi Ecuador şi achiziţionează banane şi alte fructe de la producători mondiali. BERD consideră că realizarea proiectelor va permite îmbunătăţirea guvernanţei corporatiste.

Citeste si:  UE acuză Google de abuz de poziţie dominantă pe pieţele serviciilor de căutare generală pe internet
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata