Oferta OTV: Plăteşti acum şi nu te înjur cinci ani!

– Primarul comunei Zărand, judeţul Arad, a fost asigurat că, dacă plăteşte 200.000 de euro, Dan Diaconescu nu-l va critica în nici o emisiune timp de cinci ani, se arată în decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti referitoare la arestarea patronului OTV, relatează România Liberă.

 

Dan Diaconescu şi colaboratorul său Doru Pârv – clarvăzător, recidivist cu două condamnări pentru furt -, au fost arestaţi miercuri pentru 29 de zile deoarece din interceptările SMS-urilor, a convorbirilor telefonice şi ambientale ar rezulta probe şi indicii temeice ale săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi ameninţare, spun magistraţii în motivarea deciziei.

Citeste si:  Vasilescu: Se ştia de câţiva ani că trebuie să tăiem salariile şi pensiile

În iunie 2009, în comuna Zărand din judeţul Arad „a apărut o echipă de reporteri ai OTV din care făcea parte şi Mihaela Moise, care la acea vreme era angajată a postului OTV, echipă care a luat imagini de pe raza comunei respective, intrând in curţile diferiţilor locuitori ai comunei Zărand şi întrebându-i pe aceştia despre averea primarului. Practic, ţinta acestei echipe de reportaj era să filmeze averile primarului Ioan Florin Moţ„, spun magistraţii.

Primarul i-ar fi cerut lămuri despre conţinutul filmului lui Doru Pârv, realizator de emisiuni la OTV, pe care îl cunoştea deoarece el şi familia sa au beneficiat de serviciile clarvăzătorului. Pârv l-ar fi asigurat pe primar că „materialul are caracter compromiţător şi că Dan Diaconescu intenţionează să declanşeze o campanie de dezvăluiri” dacă nu îi plăteşte 200.000 de euro.

Citeste si:  Directorul CFR Călători Braşov, reţinut pentru şantaj

Atunci, primarul Moţ a plătit o primă tranşă de 30.000 de euro şi 4.200 lei. La data de 9 iulie 2009, într-o interceptare a unei convorbiri ambientale, Pârv îl învăţa pe Moţ să folosească limbaj codificat, iar când vorbeşte de bani să folosească expresia „banii pe contract”, cu scopul de a da o aparenţă de legalitate activităţii infracţionale.

De asemenea, îl asigura că, dacă va plăti suma cerută de Dan Diaconescu, timp de cinci ani nu va apărea în sens negativ în programele OTV, ci va beneficia de publicitate, susţin magistraţii.

Citeste si:  Dan Diaconescu a luat la cunoştinţă la DNA de o nouă acuzaţie de şantaj
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata