Emil Boc: Suntem pregătiţi pentru orice variantă încât măsurile de austeritate să fie aplicate din 1 iulie 2010

Premierul Emil Boc a declarat duminică (27 iunie 2010) la finalul videoconferinţei cu prefecţii, că Guvernul este pregătit pentru orice variantă, răspunzând astfel unei întrebări legate de şansele care există pentru ca măsurile de austeritate să intre în vigoare de la 1 iulie 2010.

„Suntem pregătiţi pentru orice variantă, asta vreau să ştiţi”, a răspuns Boc, întrebat fiind ce şanse există ca măsurile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi nu au fost declarate neconstituţionale de CCR să intre în vigoare de la 1 iulie.

Citeste si:  Depresia, secretul nostru comun

Emil Boc a afirmat, în deschiderea videoconferinţei, că planul iniţial de reducere a cheltuielilor bugetare prin diminuarea salariilor şi pensiilor „a fost amputat de Curtea Constituţională” pe componenta pensiilor. El şi-a reiterat convingerea că prima variantă propusă de Guvern viza domeniile cu probleme şi ar fi dus la însănătoşirea sistemului financiar românesc.

„Problema deficitului la pensii rămâne. Din nefericire, nu a fost făcută operaţia exact acolo unde trebuia, adică la deficitul pe fondul de pensii. În aceste condiţii, am ales o altă soluţie, care ştim că are efecte dureroase pentru economie, că încetineşte ieşirea din recesiunea economică, dar în condiţiile date după decizia CCR, ne poate asigura echilibrul financiar intern şi finanţarea deficitului prin menţinerea acordurilor internaţionale şi, nu în ultimul rând, posibilitatea de a continua reformele structurale”, a susţinut Emil Boc.

Citeste si:  Tragedia de la maternitate: Ordinul Asistenţilor va face anchetă dacă asistenţi medicali vor fi culpabilizaţi de cercetarea judiciară

El a apreciat că actualul Guvern are neşansa de a trebui să corecteze greşeli făcute în ultimii 20 de ani. Boc a dat asigurări că Executivul este decis să îşi asume în continuare măsuri dificile, dar necesare pentru stabilitatea ţării şi creşterea economică.
Premierul a mai spus că apreciază efortul autorităţilor locale de a explica populaţiei măsurile adoptate de Guvern. Boc a mai precizat că vor fi menţinute neimpozitarea profitului reinvestit şi cota unică de 16 la sută.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata