Mai multe organizaţii neguvernamentale, nemulţumite de concluziile G20

18

Mai multe organizaţii neguvernamentale, nemulţumite deja de concluziile summitului G8 de vineri, 25 iunie,  şi sâmbătă din Canada, au criticat duminică şi rezultatele întâlnirii G20 de la Toronto, considerate insuficiente pentru dezvoltare şi mediu.

„Scor nul împotriva sărăciei”, se arată într-un comunicat al ONG-ului Oxfam International. „Membrii G20 au ratat o ocazie de aur pentru a lupta împotriva sărăciei în lume”, a precizat Mark Fried, purtătorul de cuvânt al Oxfam.

„G20 trebuia să stabilească o taxă asupra sectorului financiar pentru a întinde cu adevărat mâna celor 64 de milioane de persoane pe care criza economică le-a împins în sărăcie”, a subliniat el.

Citeste si:  47% dintre români sunt mulţumiţi cu viaţa pe care o duc

La rândul său, Kim Carstensen de la organizaţia Fondul Mondial pentru Natură (WWF International) a declarat că participanţii la G20 au venit la Toronto cu un ‘aspirator’ pentru a elimina din documentul final ‘orice referinţă la energia curată’.

La summitul de la Pittsburgh (SUA), din toamnă, comunicatul final conţinea opt referiri la acest sector. În cel de la Toronto nu există niciuna, susţine WWF, apreciind că ţara gazdă, Canada, a eşuat în conducerea acestei reuniuni şi în ambiţiile sale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata