Povestea din spatele majorării TVA

37

– Anticipând că judecătorii Curţii Constituţionale vor vota împotriva reducerii pensiilor, preşedintele Traian Băsescu a cerut încă de joi seara premierului Emil Boc şi ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădeascu, să pregătească planuri alternative pentru reducerea deficitului bugetar.

Cele două opţiuni ale guvernanţilor erau creşterea TVA la 24% sau creşterea TVA la 22% şi impozitarea pensiilor mari, de peste 3.000 de lei, cu 50%, urmând ca pensiile între 1.000 şi 3.000 de lei să fie impozitate cu 16%.

Această ultimă variantă a fost susţinută de ministrul Finanţelor, dar s-a lovit de opoziţia premierului Emil Boc, care a susţinut că orice impozitare a pensiilor va atrage o nouă dispută publică cu opoziţia şi că există riscul ca ea să fie atacată la Curtea Constituţională.

Citeste si:  ÎCCJ: Zeci de martori audiaţi în dosarul referendumului

După decizia din coaliţie, ministrul Vlădescu s-a conformat deciziei prim-ministrului, astfel că şedinţa de guvern a fost mai mult o formalitate. „Nu e o măsură bună pentru România. Sunt dezamăgit” a fost concluzia lui Vlădescu.

Pe de altă parte, oficiali din PDL contestă decizia majorării TVA şi consideră că premierul Boc este vinovat pentru această situaţie, deoarece nu i-a presat pe miniştri să facă reduceri de cheltuieli încă de la începutul anului, scrie Gândul.


Citește și
2 Comentarii
  1. nicolae beldiman spune

    cred ca s-ar putea impozita pensiile peste 3000lei cu 25%,
    pensiile intre 2000 si 3000 cu 10% , fara ca aceste persoane sa fie prea afectate. alta solutie ar fi creditarea persoanelor fizice cu bani (dar cu dobinzi mici max 5%)
    pentru deschiderea de mici firme agricole, mici ateliere,etc si impozitarea profitului in functie de marimea acestuia .

  2. nicolae beldiman spune

    deasemenea scoaterea datoriilor de la marii datornici care sint plini de bani, prin mijloace mai drastice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata