Staţionarea în oraşul Tulcea, limitată şi taxată

Persoanele care vor dori să staţioneze cu autoturismele pe străzile principale din oraşul Tulcea vor fi obligate să plătească cel puţin un leu pentru 30 de minute.

Consilierii locali tulceni au aprobat, luni, Regulamentul de funcţionare a sistemului privind controlul, limitarea şi taxarea staţionărilor în municipiu, valoarea acestor tichete variind de la 1 leu, pentru 30 de minute, 1,5 lei – pentru o oră şi 6 lei – pentru o zi.

De asemenea, se vor emite abonamente anuale, în valoare de 240 de lei, trimestriale, în valoare de 120 de lei, şi lunare, în valoare de 60 de lei, acestea conferind drept de staţionare pe timp nelimitat.

Citeste si:  Bulgaria depăşeşte România în lupta anticorupţie

Persoanele care nu vor plăti staţionarea vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 40 şi 120 de lei, taximetriştii urmând să fie sancţionaţi cu amenzi de la 1.000 la 2.500 de lei. De asemenea, conform Regulamentului, pe lângă plata sancţiunii, operatorul va percepe şi un tarif de despăgubire echivalent cu contravaloarea a 15 tichete de o oră.

Şi parcările unităţilor de cazare din oraş vor emite tichete de parcare, Primăria având posibilitatea de a trece inclusiv la ridicarea autovehiculului sau la imobilizarea acestuia în cazul constatării unei contravenţii.

Citeste si:  Păuna (Banca Mondială): "Introducerea de noi taxe în viitor va fi inevitabilă"

În plus, în cazul în care, pentru realizarea unor lucrări edilitare, se blochează accesul în parcările cu plată, beneficiarii vor solicita rezervare temporară de locuri, cu achitarea unui tarif echivalent cu contravaloarea a 9 tichete de o oră, în caz contrar urmând să se aplice sancţiuni de la 300 la 600 de lei pe loc de parcare ocupat pe zi.

Pensionarii ale căror venituri nu depăşesc nivelul salariului minim pe economie existent la data eliberării abonamentelor, precum şi veteranii de război, refugiaţii, deportaţii politic, revoluţionarii, studenţii şi elevii posesori de autoturisme ale căror beneficiază de o reducere cu 50% a tarifelor prevăzute de Regulament.

Citeste si:  Tendinţele judiciare în Europa: Tribunale mai puţine, procurori suprasolicitaţi, taxe pentru cetăţeni

”Urmează să instalăm parcometrele. Acestea nu vor fi amplasate decât unul la 100 de locuri de parcare”, a precizat directorul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului din cadrul Primăriei, Daniel Pohariu. Hotărârea Consiliului local al municipiului Tulcea are la bază dorinţa municipalităţii de a asigura întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare şi staţionare din oraş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata