Vlădescu: Discutăm noi impozite pe terenurile agricole şi pe sistemul de proprietate din România

12

Valoarea de impozitare a proprietăţilor va fi mărită, anul viitor, fără a fi, însă, afectaţi cei care plătesc acum 20 – 40 de euro, pensionarii şi cei cu salarii mici, a declarat duminică, 27 iunie, la un post privat de televiziune, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

„Discutăm noi impozite pe terenurile agricole şi sistemul de proprietate din România. Sunt partizanul deschiderii acestor discuţii, deoarece, în România, veniturile din taxarea proprietăţii sunt foarte mici. Cei ce locuiesc în garsoniere sau în apartamente cu două sau trei camere nu au de ce să se teamă.

Citeste si:  BNS va propune o creştere a impozitării pe PFA

Cei care au suprafeţe mari, multe proprietăţi, unele folosite în scop comercial, cei cu suprafeţe de teren necultivat, da, au de ce să aibă emoţii anul viitor, deoarece vom căuta modalităţi de a-i taxa”, a explicat Vlădescu.

Acesta a adăugat că impozitul pe terenurile agricole trebuie mărit în România, dar a subliniat că, în acest moment, nu este luată o decizie vis-a-vis de această creştere.

Ministrul Finanţelor a precizat că va trebuit stabilită valoarea proprietăţii şi, în opinia sa, există o singură modalitate de evaluare a acesteia – şi anume valoarea din tabelele notariale, care ar trebui folosită ca bază de impozitare.

Citeste si:  Finala Champions League: 90 de minute de fotbal valorează 350 milioane de euro

În altă ordine de idei ministrul Finanţelor a declarat că nu a vrut majorarea TVA, deoarece este o măsură care afectează pe toată lumea. „Nu am vrut majorarea TVA, deoarece afectează, global şi nediscriminatoriu, pe toată lumea.

Creşterea TVA afectează şi mediul de afaceri, mult mai direct decât reducerea salariilor şi pensiilor. În loc să operăm acolo unde avem probleme, venim şi facem chimioterapie. România este încă în recesiune, în pofida lucrurilor bune, precum creşterea producţiei industriale şi a exporturilor. Consumul este încă scăzut. Conştient de asta, nu am vrut să cresc TVA”, a spus Vlădescu.

Citeste si:  Cristian Pârvan: Creşterea TVA nu garantează şi îmbunătăţirea colectării

Ministrul a adăugat că singurul lucru bun din această majorare este acela că vor creşte veniturile colectate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata