Atenţie la preţurile din hipermarketuri, după majorarea TVA!

46

– Hipermarketurile ar putea fi inchise in primele zile ale lunii iulie, din cauza majorarii bruste a TVA la 24%, care va face aproape imposibila introducerea, intr-o singura noapte, a noilor preturi in sistemele informatice, relatează Ziare.com

„Avem o problema de pus la punct: sistemul de modificare a preturilor si etichetelor(…) Legiuitorul nu a luat in calcul si faptul ca depindem de niste sisteme de IT, in care poti sa schimbi programul doar de pe o zi pe alta. Orice modificare introduc in sistem astfel incat la factura de la casa sa imi apara pretul corect cu TVA-ul de 24% nu se poate intampla decat in noaptea de 30 iunie spre 1 iulie.

Citeste si:  Populaţia Bulgariei a scăzut la nivelul anului 1956

Nimeni nu este capabil sa faca aceste modificari in sistem pentru 55.000 de articole cat are un hipermarket sau chiar 80.000 de articol”, a explicat la Realitatea Fm Delia Nica, vicepresedinte al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

Intrebata cum crede ca va fi rezolvata aceasta problema, aceasta a spus ca se va apela in primul rand la intelegerea clientilor, care vor fi avertizati ca s-ar putea sa existe diferente intre preturile afisate la raft si sumele pe care le vor achita la casa. De asemenea, ei vor fi rugati sa foloseasca cititoarele de preturi.

Citeste si:  Ministerul Fondurilor Europene: la determinarea investițiilor POIM se va folosi o rată forfetară

„Lucrul acesta nu a fost luat in vedere de legiuitor. Daca am fi avut la dispozitie trei saptamani, tot ar fi fost bine. Si cinci zile si tot ne-am fi descurcat (…) O zi sau o zi jumatate, foarte probabil ca multe supermarketuri vor fi inchise, pentru ca este imposibil ca intr-o singura noapte sa modifici preturile in sistem, sa emiti etichete si sa fie in acelasi timp si fara greseala”, a mai subliniat Delia Nica.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata