Cum câştigă clientela PNL de la Eximbank 800.000 de euro

15

– Trei foşti membri din CA al Eximbank vor fi despăgubiţi după ce au fost înlăturaţi din funcţii, înainte de termen, de coaliţia PDL-PSD.

Clientela PNL din Consiliul de Administraţie al Eximbank a obţinut în instanţă despăgubiri de la statul român de aproape un milion de euro, scrie România Liberă.

Gelu Ştefan Diaconu (fost vicepreşedinte al ANAF), Emanoil Neguţ (fost şef al Corpului de Control al primului ministru în Cabinetul Tăriceanu), şi Claudiu Roman (despre care presa a relatat că ar fi un apropiat al liberalului Teodor Atanasiu) vor primi, prin decizia Tribunalului Bucureşti, peste 270.000 euro, fiecare.

Citeste si:  Iarăşi probleme cu emiterea noilor acte de identitate în Bulgaria

Potrivit surselor RL, sumele de bani acordate de judecători celor trei ar reprezenta despăgubiri pentru faptul că au fost înlocuiţi din funcţie înainte de expirarea mandatelor după venirea la putere a coaliţiei PDL-PSD.

„(Instanţa – n.r.) admite cererea principală precizată. Admite cererile conexe precizate. Obligă pe pârâtă (Eximbank n.r.) la plata către fiecare dintre reclamanţi a sumei de 1.179.034 lei reprezentând despăgubiri”, se arată în hotărârea Tribunalului Bucureşti, contestată de avocaţii Eximbank la Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata