Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, mai mic cu 20,1%, în primele cinci luni

11

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în primele cinci luni ale anului a ajuns la 15.278, în scădere cu 20,1 la sută faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (minus 758 de autorizaţii), Sud-Muntenia (minus 741 de autorizaţii), Sud-Est (minus 640 de autorizaţii) şi Nord-Vest (minus 616 autorizaţii).

Potrivit INS, în luna mai 2010, s-au eliberat 3.971 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 7,7 la sută faţă de luna aprilie 2010 şi în scădere cu 11,3 la sută comparativ cu luna similară din 2009. Din cele aproape 4.000 de autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, 64,9 la sută sunt pentru zona rurală.

Citeste si:  Udrea: Mă uit cum o mulţime de bărbaţi afirmă acum că nici nu respirau dacă nu îi lăsam

Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în regiunile: Nord-Est (plus 153 de autorizaţii), Sud-Est (plus 67 de autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (plus 50 de autorizaţii) şi Sud-Muntenia (plus 46 de autorizaţii). Scăderi au avut loc în regiunile de dezvoltare Centru şi Nord-Vest.

Creşteri ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia şi Vest.

Citeste si:  Corina Creţu: Nu vom uita şi nu vom abandona satul românesc
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata