Cât de mult se mai scufundă leul

15

– Cursul oficial a consemnat ieri un nou minim al monedei naţionale, însă investitorii revin la sentimente mai bune.

Deprecierea din ultimele zile a monedei naţionale seamănă din ce în ce mai mult cu o reacţie pur emoţională, chiar dacă, oficial, leul a atins ieri un nou mi­nim în raport cu euro. Moneda naţională, care a închis ziua la un curs oficial de 4,3523 lei/euro, a fost ajutată, spun dealerii, şi de un raport extrem de favorabil al Societe Generale, acţionar principal BRD, dar şi de o posibilă intervenţie a Băncii Naţionale, care ar fi avut loc în jurul orei 11.00, scrie România Liberă.

Citeste si:  Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare

Francezii de la Societe Generale recomandă investitorilor să cumpere lei considerându-i un plasament „foarte atractiv”. Potrivit raportului Soc Gen, cursul de schimb se va îndrepta până la finele anului către o valoare de 4,2 lei/euro.

Tot ieri şi-a anunţat estimările şi o altă bancă prezentă pe piaţa locală, ING, ai cărei economişti cred că nivelul maxim al cursului nu poate depăşi 4,4-4,5 lei/euro, iar în al treilea trimestru al acestui an rata de schimb va fi de 4,3 lei/euro. De altfel, economistul-şef al ING, Nicolae Chideşciuc, spunea încă de luni că deprecierea leului nu este altceva decât o evoluţie normală în contextul în care Banca Naţională a pre­ferat să nu intervină pe piaţă dar că euro nu ar trebui să ajungă la mai mult de 4,4-4,5 lei nici chiar în aceste condiţii. Nici economistul-şef al BCR, Lucian Anghel, nu crede că rata de schimb se va menţine pentru mult timp peste 4,3 lei/euro.

Citeste si:  Leul s-a depreciat în faţa principalelor valute
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata