Disponibilizări la fabrica de ape minerale Biborţeni

17

Fabrica de ape minerale Biborţeni va disponibiliza 47 de persoane, adică aproape un sfert din numărul total al angajaţilor. În notificarea trimisă Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, conducerea societăţii menţionează că preconizează concedierea a 38 de angajaţi din activitatea de producţie şi 9 salariaţi indirect productivi, adică din departamentele de logistică şi administraţie.

Potrivit şefului AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, disponibilizările de personal vor fi operate până la sfârşitul lunii viitoare.
Kelemen Tibor a mai adăugat că la ora actuală rata şomajului în judeţul Covasna se situează la 11,25%, iar fosta zonă minieră Baraolt, unde se află şi fabrica de ape minerale Biborţeni, este una dintre cele mai vitregite din judeţ.

Citeste si:  Marketing relațional în 2018: 4 moduri în care poți îmbunătăți retenția clienților

Minele, care s-au închis una câte una după 1990, au lăsat fără locuri de muncă aproape 14.000 de persoane.

Baraoltul a beneficiat timp de zece ani de statutul de zonă defavorizată, ce a conferit investitorilor o serie de facilităţi, cum ar fi scutirea de la plata impozitului pe profit, iar acest lucru a atras aproape 60 de firme.

Acestea au creat însă doar aproximativ 500 de noi locuri de muncă în diverse domenii de activitate, de la fabricarea pâinii şi prelucrarea produselor lactate, până la confecţii şi exploatarea lemnului, un număr mult prea mic pentru a absorbi numărul mare de şomeri.

Citeste si:  Ponta: România este afectată de şomajul în rândul tinerilor; nu este suficient să spunem că trebuie să facem locuri de muncă
Citește și
1 Comentariu
  1. oana spune

    ne va fi greu nu a spus nimeni ca nu, dar acum culegem roadele unei conduceri defectuoase a tarii dupa revolutie, bine ca avem un guvern competent

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata