Guvernul ar putea obliga primăriile să disponibilizeze personal

Guvernul ar putea adopta în şedinţa de miercuri, 30 iunie, o ordonanţă de urgenţă prin care primăriile din toată ţara sunt obligate să disponibilizeze personalul încadrat peste anumite limite stabilite de Executiv în funcţie de numărul de locuitori al localităţilor respective.

În proiectul de OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru adoptarea unor măsuri financiare, se arată că „pentru reducerea cheltuielilor de personal şi încadrarea acestora în numărul maxim de personal (…), respectiv în nivelul maxim de cheltuieli de personal stabilit (…), ordonatorii de credite (…) reduc numărul de posturi finanţate şi, respectiv, disponibilizează, în condiţiile legii, personalul aferent”.

Citeste si:  Azi vine miliardul de euro de la FMI. Inflaţia se dublează şi ajunge la 7,9%

Potrivit anexei la proiectul de OUG, primăria unei comune cu mai puţin de 1.500 de lcouitori poate avea maximum 19 angajaţi, iar cea a unei comune de 20.000 de locuitori, maximum 76 de salariaţi.

În cazul oraşelor cu până la 3.000 de locuitori, primăria poate avea cel mult 42 de angajaţi, în timp ce în cazul unui oraş cu până la 50.000 de locuitori, primăria poate avea maximum 260 de salariaţi.

De asemenea, municipiile cu până la 20.000 de locuitori pot avea maximum 199 de angajaţi în primărie, iar primăriile municipiilor cu până la 400.000 de locuitori vor putea avea cel mult 1.600 de salariaţi.

Citeste si:  Ciobanii sunt decişi să protesteze faţă de legea care limitează numărul câinilor la stână

Primăria Municipului Bucureşti ar urma să se limiteze la 5.300 de angajaţi, iar primăriile sectoarelor capitalei ar urma să aibă în schema de personal între 1.000 şi 1.535 de angajaţi, conform proiectului iniţiat de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Aceste limite de personal nu cuprind şi salariaţii din serviciile de învăţământ, sănătate, asigurări şi asistenţă socială.

Proiectul de act normativ instituie sancţiuni pentru primăriile care încalcă aceste prevederi. Astfel, în cazul primăriilor cu abateri, Guvernul suspendă alimentarea bugetelor locale cu cote defalcate din impozitul pe venit şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, până la data la care autorităţile locale fac dovada încadrării în prevederile legii.

Citeste si:  Cei doi pompieri din dosarul Colectiv, plasaţi în arest la domiciliu; decizia nu este definitivă
Citește și
1 Comentariu
  1. oana spune

    sa nu mai stea cu fundu pe scaun si sa zica ca muncesc, chiar sa mearga la munca!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata