Guvernul va oferi câte 5.000 de lei familiilor persoanelor decedate la inundaţii

Premierul Emil Boc a anunţat marţi, 29 iunie, că Executivul va sprijini cu câte 5.000 de lei fiecare familie a persoanelor decedate în urma inundaţiilor din ultimele zile.

Şeful Guvernului, prezent marţi în comuna suceveană Pătrăuţi, a declarat că „va căuta toate mijloacele” pentru a susţine financiar familiile afectate, Executivul urmând să apeleze la Fondul European de Solidaritate şi la Fondul de urgenţă aflat la dispoziţia Guvernului.

Totodată, Emil Boc a menţionat că a dispus Rezervelor de Stat să pună la dispoziţia sinistraţilor alimente de bază şi apă minerală.

În judeţul Suceava, numărul morţilor, în urma inundaţiilor, a ajuns la şase, o persoană fiind încă dată dispărută. În comuna Pătrăuţi, 49 de case au fost avariate, dintre care 13 foarte grav, iar cinci au fost luate de ape.

Citeste si:  Emil Boc: Suntem pregătiţi pentru orice variantă încât măsurile de austeritate să fie aplicate din 1 iulie 2010

Întrebat, în context, dacă va creşte şi TVA-ul la construcţii, Emil Boc a spus că acesta va rămâne la 5%, aşa cum a fost stipulat într-o ordonanţă de urgenţă din anul 2008.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner