Viitură puternică la Suceava, cod roşu pentru Prut şi Siret. Boc: Situaţia e mai gravă decât se vede la TV

– Situaţie disperată în judeţul Suceava, unde o ploaie care a durat două ore a umflat un pârâu şi a inundat localitatea Milişăuţi. Hidrologii au emis o avertizare de cod roşu pe râurile Siret şi Prut, valabilă până mâine la ora 16.00.

Premierul Emil Boc a subliniat, la finalul şedinţei de Guvern, că toţi membri Cabinetului vor pleca în zonele afectate de inundaţii, pentru a lua măsuri împreună cu autorităţile locale.

„După această sedinţă de guvern, niciun ministru nu are o prioritate mai mare decât prezenţa în teritoriu”, a afirmat Boc, apreciind că imaginile prezentate la televizor „reflectă numai o parte din tragismul situaţiei”, iar oamenii nu au văzut aşa ceva de „40-50 de ani”.

Citeste si:  Accident grav în Bihor, soldat cu doi morți și doi răniți, între care o fetiță de nici 3 ani

Potop în Suceava

O ploaie torenţială de două ore a provocat un dezastru în judeţul Suceava. Oamenii s-au uitat neputincioşi cum apa le-a inundat curţile şi a intrat în case. Ei se plâng că nu au fost avertizaţi înainte să-i lovească viitura şi că autorităţile nu au trimis jandarmi să îi ajute să scoată apa din gospodării.

În această dimineaţă, meteorologii au prelungit avertizarea cod galben de ploi, care va fi valabilă până mâine dimineaţă, la ora 9.00.

Drumurile naţionale DN 2K şi DN 2H sunt blocate, potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Citeste si:  O furtună de zăpadă a lovit coasta de est a SUA

„La faţa locului, poliţiştii asigură măsurile de ordine ce se impun, urmând a se stabili rute ocolitoare pentru zonele afectate”, a declarat inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt al Poliţiei Suceava. Panţiru a precizat că peste 200 de poliţişti se află în zonele afectate de inundaţii în vederea fluidizării traficului. De asemenea, poliţiştii păzesc şi casele şi bunurile abandonate temporar de persoanele evacuate din calea apelor.

Integral pe www.evz.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata