Majorarea TVA în România şi Grecia, o surpriză plăcută pentru comercianţii bulgari

Vestea despre majorarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) în România şi Grecia constituie o surpriză foarte plăcută a pentru comercianţii bulgari, scrie marţi presa sofiotă.

Oamenii de afaceri din nordul şi sudul Bulgariei se pregătesc să realizeze câştiguri enorme, informează Novinar pe prima pagină. Ei se aşteaptă că mulţi români şi greci vor veni la cumpărături în Bulgaria după ce preţurile din ţările lor vor creşte.

‘Este o veste excelentă. Comercianţii noştri vor vinde mult’, au comentat localnicii. În opinia oamenilor de pe stradă, în aceste condiţii autorităţile bulgare trebuie să facă tot posibilul să nu majoreze taxele.

‘Boiko (premierul bulgar Boiko Borisov – n.a.) a avut din nou un mare noroc. Preţurile mari de la vecini vor umple magazinele noastre cu clienţi, ceea ce va duce la creşterea consumului, diminuat din cauza crizei’, a fost una dintre părerile publicate în forumurile de internet.

Citeste si:  "Stradivarius" de Sălaj - un bătrân cu Parkinson a învăţat singur să facă viori

Potrivit unor alte opinii, porturile din Varna şi Burgas vor deveni mai atractive pentru importurile în Uniunea Europeană decât cele din Constanţa şi Salonic, deoarece importatorii vor plăti aici TVA de 20% cât este în Bulgaria, şi nu de 24% şi 23% cât este în România şi respectiv în Grecia. “Diankov (ministrul bulgar al finanţelor Simeon Diankov – n.a.) trebuie să facă cinste FMI pentru că fondul a cerut României şi Greciei să-şi majoreze TVA-ul”, se mai comentează pe forum, potrivit Novinar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner