Cum sunt „momiţi” chiriaşii în birourile goale ale Bucureştiului: Proprietarii îi lasă să stea gratis şi jumătate de an

Companiile ar putea avea acces anul acesta la sedii noi printr-o investitie initiala cu pana la 50% mai mica fata de 2008. Scaderea chiriilor este dublata si de includerea unor noi facilitati in oferta, de catre proprietarii cladirilor, pentru a atrage clienti.

 

Toti analistii imobiliari contactati de DailyBusiness.ro au mentionat ca disponibilitatea proprietarilor de a oferi chiriasilor posibilitatea sa stea gratis pentru cateva luni a crescut in ultima perioada.

„Pentru un contract semnat pe o perioada de 5 ani, companiile pot obtine in jur de doua luni de chirie gratuita, iar in unele cazuri perioada ajunge la 4 luni„, a declarat Laura Bencze, research manager la compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis. Intervalul de timp poate fi si mai mare, daca in cadrul negocierii dintre cele doua parti nu se ofera alte facilitati.

Citeste si:  A cumpărat o pagină din Corriere della Sera pentru a-şi demasca soţia de infidelitate

Florin Sorea, directorul departamentului de tranzactii spatii de birouri al Cushman&Wakefield, a precizat ca o alta practica este oferirea unei chirii care sa creasca gradual pe perioada contractului, fiind mai mica la inceput.

O alta facilitate bifata de toti analistii consultati o reprezinta contributiile financiare ale dezvoltatorului la amenajarile spatiilor, care au crescut in ultima perioada.

Continuarea în DailyBusiness.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata