Ce companii IT&C mai angajează pe timp criză

– Subsidiarele locale ale marilor companii IT&C si furnizorii de servicii de externalizare isi maresc numarul de angajati din Romania, cateva sute de posturi fiind scoase la concurs in acest moment in orase ca Bucuresti, Cluj, Brasov si Iasi.

De exemplu, Oracle Romania are 94 de pozitii deschise in Bucuresti. La randul lor, HP si IBM au cateva zeci de locuri de munca disponibile destinate programatorilor sau inginerilor.

„Joburile cele mai cautate raman cele de programatori, dar si cele de project manageri„, a declarat Alexandra Urseanu, Business Development Manager al companiei de consultanta in managementul carierei Hart Human Resource Consulting, pentru Ziarul Finanaciar.

Cei care vor sa se angajeze ca programator pot avea salarii care sa ajunga la 1.000-1.500 de euro.

Citeste si:  Întregul pachet de măsuri de austeritate nu poate fi suplinit decât de creşterea impozitelor

In companiile din industria IT din Romania lucreaza aproximativ 90.000 de angajati, numai firmele americane HP, IBM si Oracle au impreuna aproximativ 5.000 de angajati pe piata locala.

In ceea ce priveste companiile de telecomunicatii, Vodafone, Alcatel-Lucent si UPC fac angajari in aceasta perioada. Acestea vor candidati cu minimum trei ani experienta in domeniu si sa aiba cunostinte avansate de limba engleza. Printre joburile disponibile se numara un dezvoltator de iPhone, project manageri sau ingineri HFC, anunta Money.

De exemplu, Vodafone recruteaza un project manager in Capitala, care sa fi absolvit Facultatea de Automatica sau Matematica si sa aiba cinci ani experienta in project management, sa stie sa opereze in Excel, PowerPoint, Word, Visio si sa fie un excelent vorbitor de limba engleza.

Citeste si:  Patronatele doresc aplicarea şomajului tehnic şi în 2010

Alcatel-Lucent cauta un senior QA software engineer, absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare, cu experienta relevanta in domeniu si cunostinte bune de QA, UNIX / Linux, XML, SOAP, HTTP.

Softvision recruteaza un dezvoltator de iPhone care sa lucreze la Cluj, cu minimum un an experienta in programare pentru iPhone, cel putin doi ani experienta in limbajul de programare C/C++, cunostinte de OOP si vorbitor de limba engleza.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata