ONU stabileşte nivele maxime de melamină tolerate în alimente

Naţiunile Unite au fixat marţi nivele maxime tolerate de melamină în produsele alimentare, la doi ani de la scandalul laptelui chinez contaminat care a provocat decesul mai multor sugari şi îmbolnvăvirea a circa 300.000 de copii, relatează France Presse.

Nivele maxime de 1 miligram/kg pentru produse destinate alimentaţiei copiilor şi de 2,5 miligrame/kg pentru celelalte produse alimentare au fost adoptate de Comisia Codex Alimentarius, reunită în această săptămână la Geneva.

Creată în 1963 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), această comisie elaborează norme alimentare. OMS a subliniat că prezenţa melaminei, substanţă chimică toxică folosită în industrie ce simulează un aport proteic şi le permite producătorilor să trişeze adăugând apă lapteului, trebuie să fie în orice caz ‘neintenţionată’.

La finele lui 2008, scandalul laptelui contaminat a provocat o adevărată psihoză în China, unde mai mulţi nou-născuţi care au consumat acest produs au decedat, în timp ce alţi 300.000 de copii s-au îmbolnăvit din aceeaşi cauză

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.