Opt investitori s-au bătut pe o clinică din Braşov cu afaceri de 3 mil. euro

– Tranzactia prin care MedLife, unul dintre principalii operatori de servicii medicale private din România, a achiziţionat 80% din acţiunile Policlinicii de Diagnostic Rapid (PDR) din Braşov pentru 3,5 mil. euro, a atras opt investitori atât strategici, cât şi financiari, ceea ce arată interesul extrem de mare pentru domeniu, scrie Ziarul Financiar.


În ultima perioadă, piaţa clinicilor private a fost ţinta predilectă a fondurilor de investiţii, care şi-au adjudecat doi jucători-cheie, MedLife şi Centrul Medical Unirea, valoarea cumulată a tranzacţiilor fiind de peste 50 mil. euro. Nivelul este mare în condiţiile în care afacerile liderului nici nu au trecut de 30 mil. euro.

Citeste si:  Bucuresti in topul celor 14 oraşe europene privind mobilitatea durabilă

„Tranzacţia a fost iniţiată acum mai bine de un an şi s-a bucurat de un interes ridicat din partea investitorilor financiari, dar mai ales din zona jucătorilor strategici. În urma analizei coroborate a ofertelor primite, PDR a decis să demareze negocierile cu Medlife acum trei luni”, a spus Mihaela Topşa, corporate finance manager al KBC Securities România, care a consiliat vânzătorii în această tranzacţie.

Grupul medical din Braşov, care include o clinică şi două laboratoare, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3 mil. euro, potrivit datelor furnizate de MedLife, ceea ce încadrează compania între jucătorii de talie mică de pe piaţa locală. Foştii acţionari ai clinicii Ileana Cristina Voss, Radu-Iulina Popeia, Emanuil Gheorghiţă, Mihai-Stelian Varciu, Cosmina Oproiu, Claudia Simona Varciu, toţi cu pachete de 15,99% din titluri, şi Cosmin Răşină cu 4% din acţiuni sunt cei mai noi milionari în euro din această industrie, iar tranzacţia semnată de ei, cea mai mare cu un operator din provincie.

Citeste si:  Augustin Hagiu (FORT): Transportul judeţean de pasageri, subiect de campanie electorală

Concurenţa pe piaţa serviciilor medicale private se poartă între MedLife, Medicover, Centrul Medical Unirea, Euromedic, Gral, Sanador, Romar, Euroclinic, Medsana.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata