Accidentul aviatic de la Tuzla: Au murit înainte de incendiu

Rezultatele autopsiilor arată că unii dintre militarii din avionul AN-2 au avut leziuni ce le-ar fi putut provoca moartea chiar înainte de izbucnirea incendiului, scrie Evenimentul Zilei.

Medicii legişti din Constanţa au finalizat, marţi seara, după mai mult de 10 ore de autopsii, expertiza medico-legală a celor 11 militari morţi în catastrofa aviatică de luni dupăamiază, de la Tuzla.

„O parte dintre victime prezentau leziuni traumatice importante – craniene, abdominale, de membre -, care ar fi putut fi provoca decesul chiar înainte de izbucnirea incendiului. Alţii au decedat din cauza incendiului sau a intoxicaţiei cu fum”, ne-a declarat medicul legist Mihai Onciu. De la producerea accidentului, aceasta e singura decla raţie oficială clară şi la obiect, oferită însă de un specialist civil, şi nu de un reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale.

Citeste si:  ANM: Informare meteo de ger şi viscol în toată ţara, de marţi după-amiază până vineri dimineaţă

„Ce au de ascuns? Toată lumea ştie că militarii români participă la misiuni periculoase folosindu- se de tehnică învechită, de avioane ruginite sau de sicrie plutitoare, sunt speriaţi că vor fi luaţi la întrebări?”, spune, sub protecţia anonimatului, un militar care şi-a pierdut prietenul în accidentul de la Tuzla.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner