La ce te uiţi când faci Casco la maşină. Cum te păcălesc asiguratorii

– Soferii se pot trezi ca asigurarea facultativa auto nu acopera riscul de furt, cel de zgariere in parcare sau accidentele pe drumuri care nu sunt publice. Romanii care vor sa isi asigure masina printr-o polita Casco trebuie sa fie atenti la clauzele din contract, avertizeaza brokerii de asigurare.

Pentru a atrage clientii, unele firme de asigurari vand polite Casco care acopera doar anumite riscuri, astfel incat proprietarii de autovehicule care au cumparat un Casco se pot trezi ca asigurarea nu acopera riscul de furt, sau ca nu primesc despagubiri in cazul in care si-au gasit masina zgariata in parcare.

Nu exista o polita Casco standard, care sa acopere si furtul si avariile si vandalismul. Detaliile contractului de asigurare trebuie citite cu mare atentie, pentru ca atunci cand ai probleme cu masina sa nu ai surprize neplacute”, ne explica Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR).

Citeste si:  Vasilescu (BNR): Pentru cei care au luat credite în franci elveţieni creşterea cursului este un risc asumat

Fata de anul trecut, ofertele companiilor pe segmentul Casco s-au schimbat, iar multe societati au acum promotii pentru a incerca sa castige cote de piata.

Integral in Gandul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner