Mezelurile şi cancerul

Unele mezeluri favorizează apa­ri­ţia cancerului de colon. Este con­clu­zia unui studiu aparţinând cer­ce­tătorilor din cadrul INRA (Institut Naţional de Recherche Agro­no­mique) din Toulouse, pu­bli­cat re­cent, citat de Jurnalul Naţional.

Potrivit autorilor stu­diului, pornind de la această conclu­zie s-ar putea reface metodele de fabricare a mezelurilor. Cer­ce­tă­torii din Toulouse au fost interesaţi să dovedească legătura dintre consumul de mezeluri şi cancerul de colon.

Astfel, cercetătorii de la INRA au stabilit existenţa a patru factori de risc:

  • coloranţii,
  • adău­garea de nitriţi,
  • coacerea şi
  • oxi­darea.
Citeste si:  Carnea procesată poate provoca apariţia cancerului

Aceşti factori contribuie la creşterea semnificativă a leziunilor precanceroase la nivelul co­lo­nului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata