600.000 de euro în 90 de minute. Fotbaliştii spanioli trebuie doar să câştige Cupa Mondială

Finala Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud aduce faţă în faţă două echipe europene: Spania şi Olanda. Niciuna dintre cele două nu a reuşit până în prezent să obţină trofeul.

Indiferent de cine va câştiga această cupă, impactul asupra economiei europene va fi unul pozitiv, potrivit unui studiu al European SMB.

În cazul în care Spania va câştiga meciul împotriva „Portocalei mecanice”, jucătorii, şi aşa printre cel mai bine plătiţi din lume, ar primi o primă de 600.000 de euro, potrivit site-ului goal.com.

Citeste si:  880.000 de sclavi în UE

Dacă vor pierde, suma va rămâne la 120.000 de euro. Aceasta este cea mai mare primă vehiculată până în prezent. Sume apropiate fiind anunţate pentru Argentina şi Anglia. Pentru Olanda nu a fost vehiculată nicio sumă.

Olanda este considerată de FIFA a patra cea mai puternică echipă de fotbal din lume, la două poziţii după Spania. Şi din punct de vedere economic Olanda vine în urma Spaniei, cu un Produs Intern Brut de 564,3 mld. euro în 2009, circa jumătate din cel al statului din Peninsula Iberică. Spre deosebire de Spania însă, Olanda are o economie care a reuşit să iasă din recesiune, iar Fondul Monetar Internaţional estimează pentru acest an o creştere economică de 1,3%.

Citeste si:  Patriarhul Daniel, despre problema câinilor maidanezi: Un om valorează mai mult decât întreg universul material

Continuarea în Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close