România XXL: locul trei la obezitate în Europa

Epidemia de obezitate despre care specialiştii în nutriţie din toată lumea au avertizat încă de acum câţiva ani a atins şi România. Ultima statistică ne plasează pe locul trei în Europa, cu 50% din populaţie persoane supraponderale şi 25% obeze, scrie România Liberă.

Cu peste patru milioane de adulţi obezi şi 50% din populaţie peste greutatea normală – potrivit statisticilor de Institutul de Endocrinologie „C.I. Parhon” – România a urcat pe locul trei al supraponderalilor din Europa (după Grecia şi Iugoslavia). În 2003, statisticile europene ne clasau pe locul 23 în privinţa procentului de persoane supraponderale, cu tot cu obezi.

Citeste si:  România, printre ţările cu cele mai frumoase femei din lume

Specialiştii pun ascensiunea ţării noastre în topul european în special pe seama trecerii primei „generaţii fast-food” de după ’90 în rândul adulţilor. Statistica Institutului „Parhon” arată că 30% din românce sunt supraponderale, dar şi 20% din bărbaţi.

La capitolul obezitate infantilă cifrele sunt îngrijorătoare: 40% din copii sunt obezi. Specialiştii susţin că la baza acestor cifre stă faptul că avem o populaţie care nu are o cultură a sportului şi care răspunde unei avalanşe de fast-food-uri de o calitate îndoielnică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata