Spania i-a primit pe noii campioni ai lumii la fotbal într-o mare de tricouri roşii

Peste un milion de persoane au ieşit în stradă în capitala spaniolă, contopite într-o mare de tricouri roşii, asemănătoare celor purtate de echipa Spaniei, pentru a-i aclama pe fotbaliştii care au adus Cupa Mondială, transmite presa spaniolă, care detaliază parcursul făcut de autobuzul jucătorilor pe cele mai importante bulevarde ale capitalei.

Spania îşi aclamează eroii, scrie cotidianul El Pais despre ‘mareea roşie’ care a depăşit toate previziunile şi s-a întins pe străzile Madridului. Zeci de mii de persoane, multe venite din alte părţi ale Spaniei, au îmbrăcat tricoul selecţionatei la fotbal pentru a sărbători faptul că ‘numele Spaniei se va afla, vreme de patru ani, cel mai sus în lume’, după cum a spus căpitanul Iker Casillas la întâlnirea cu premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero, la Palatul Moncloa.

Cea mai mare mobilizare a madrilenilor a urmat selecţionata pe străzile Madridului, între zeci de mii de steaguri spaniole, consemnează şi cotidianul El Mundo. Acesta apreciază că primirea de care au avut parte campionii lumii la fotbal va rămâne în istorie drept cea mai extinsă mobilizare: peste un milion de persoane au ieşit în stradă.
Spania se predă în faţa eroilor ei, notează cotidianul ABC, care observă că regele Juan Carlos a mulţumit echipei pentru că ‘a transformat visele noastre cele mai frumoase în realitate’.

La rândul său, cotidianul La Razon notează că mii de madrileni au aclamat ‘La Roja’ pe parcursul drumului victoriei prin capitala spaniolă. Spania şi-a primit eroii, consideră astfel publicaţia spaniolă, şi apreciază că echipa de fotbal care a adus Cupa Mondială a avut parte de toată recunoştinţa pasionaţilor pe străzile Madridului. Acelaşi ziar mai notează că astfel, ‘marca Spania’ devine speranţa unui guvern aflat în criză şi se transformă într-o chestiune pe cât de emoţionantă, pe atât de economică.

Citeste si:  Creştere cu 60% a vânzărilor de televizoare plate în România, în iunie 2010

Cotidianul catalan El Periodico scrie şi el despre succesul fotbalului spaniol, menţionând că ‘lumea se uită la Spania, iar Spania îşi ţine respiraţia pentru eroii ei’. Mii de persoane au vrut să-i primească acasă pe noii campioni ai lumii, care au adus Cupa Mondială în mijlocul mulţimii, sfidând căldura înăbuşitoare şi dând frâu liber euforiei. La o zi după victoria în faţa Olandei, Madridul a omagiat o generaţie care a ridicat fotbalul la categoria de artă şi care a primit felicitările regilor, prinţilor Spaniei şi premierului spaniol, apreciază publicaţia catalană.

Şi Publico noteză marţi că nebunia roşie a invadat Madridul. Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a-i primi şi omagia pe campionii lumii, scrie cotidianul spaniol. Autobuzul echipei a trecut pe străzile pline de lume ale Madridului, unde oamenii s-au strâns pentru a sărbători o victorie de poveste – după ce selecţionata Spaniei a fost primită de premierul Rodriguez Zapatero la Moncloa şi de regele Spaniei la Palatul Regal.

Citeste si:  Ryanair a anulat 30 de zboruri, 27% dintre piloții irlandezi au intrat în grevă
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner