Toyota despre sistemele de acceleraţie: „Americanii au încurcat pedalele”

– Conducerea companiei Toyota a anunţat că inspecţiile realizate în cazul a peste 2.000 de automobile au arătat că sistemele de frânare nu au avut probleme şi că este vorba despre greşeli de manevrare ale autoturismelor, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Toyota, Mike Michels, a spus că producătorul a pus la dispoziţia autorităţilor rapoarte privind aceste inspecţii.

Declaraţia a fost făcută după ce presa internaţională a relatat că unii dintre şoferii care au reclamat defecţiuni la sistemele de frânare ale autoturismelor Toyota au apăsat pedala de acceleraţie în locul celei de frânare, fapt confirmat şi de testele efectuate de autorităţile americane, potrivit unor surse oficiale.

Citeste si:  Ştergerea trecutului digital stânjenitor: Prioritar este dreptul la informaţie sau cel la demnitate?

Autorităţile americane investighează dacă există sau nu probleme cu sistemele de frânare şi acceleraţie ale autoturismelor Toyota, după ce au fost înregistrate 89 de accidente soldate cu morţi din 2000, accidente care pot fi legate de o posibilă defecţiune a sistemelor de acceleraţie.

Dincolo de investigaţiile demarate de autorităţi, Toyota se confruntă cu ameninţări din partea sindicatelor. Liderul United Auto Workers, Bob King, a anunţat că membrii de sindicat vor picheta sediile dealerilor Toyota din Statele Unite şi fabricile pe care compania sau partenerii săi le deţin pe continentul nord-american, inclusiv o unitate de producţie pe care Tesla, noul partener al Toyota, intenţionează să o redeschidă, scrie Evenimentul Zilei.

Citeste si:  Scumpiri la carburanti, bauturi alcoolice si taxa auto la inceput de an
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner