Conducta de gaz „Nabucco” va traversa judetul Arad

Conducta de gaz „Nabucco” va traversa şi judeţul Arad, motiv pentru care Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a avut o întrevedere în cursul zilei de joi, cu Vlad Pavlovschi, managing director al SC Nabucco Gas Pipeline România SRL- Mediaş.

Scopul întrevederii a fost acela de a discuta pe marginea prezentării obiectivului de investiţii intitulat ‘Conducta de gaz Nabucco’, conductă al cărei traseu românesc având o lungime de 471,480 km, va traversa cinci judeţe din România, respectiv Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

După cum informează Nicolae Ioţcu, traseul conducte va trece prin localităţile arădene Şagu, Vinga, Secusigiu, Semlac, Şeitin, Nădlac şi Arad şi va avea o lungime de 49,208 kilometri. Pe teritoriul judeţului Arad vor fi, de asemenea, montate o staţie de import gaze naturale, în zona Arad şi o staţie de măsurare comercială la predare a gazelor naturale, la Nădlac.

Citeste si:  DNA: 227 de persoane au fost condamnate definitiv pentru corupţie în ultimele două luni

„În urma studiilor pe hărţi şi a analizelor în teren a fost definit un traseu optim din punct de vedere al posibilităţilor şi costurilor de construire pentru secţiunea din România, traseu pentru care au fost depuse şi sunt în curs de obţinere Certificatele de Urbanism’, a declarat Nicolae Ioţcu.

Potrivit sursei citate, în paralel se pregătesc documentaţiile ce vor fi depuse pentru obţinerea de acorduri/avize în vederea autorizării, fiind demarate, de asemenea, procedurile de identificare a proprietarilor în vederea obţinerii acordului acestora.

Obţinerea Autorizaţiilor de Construire este preconizată pentru trimestrul II al anului 2011, urmând ca faza de construire să demareze la începutul anului 2012, cu finalitate în 2014.

‘Realizarea acestei conducte va aduce investiţii de peste un miliard euro în România, din care circa 100 de milioane de euro sunt estimate numai pentru judeţul Arad. Noi am emis certificatul de urbanism şi sprijinim cu tot ce se poate materializarea proiectului”, a mai adăugat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

Citeste si:  Peste 15.000 de turişti români, aşteptaţi pe litoralul bulgăresc de Paşti

Nabucco va avea o lungime de peste 3.300 kilometri, pornind din Turcia via Bulgaria, România şi Ungaria, până în Viena, în apropiere de terminalul de la Baumgarten. În prezent, acţionarii gazoductului sunt OMV Gas&Power, MOL, Transgaz, Bulgarian Energy Holding, BOTAS şi RWE.

Capacitatea planificată de transport în faza finala va fi de 31 miliarde metri cubi pe an. Potrivit evaluarilor efectuate în vara lui 2008, costul total al proiectului este de 7,9 miliarde euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner