Băncile sunt înlocuite treptat de casele de amanet?

In plina criza, tot mai multi romani se vad nevoiti sa-si amaneteze bunurile, pentru a face rost cat mai repede de bani. Dobanzile percepute de casele de amanet sunt de 0,1 – 2% pe zi, imprumuturile fiind pe termen foarte scurt, de cinci zile, scrie Gandul.

Aceasta situatie a facut ca numarul de case de amanet sa se inmulteasca extrem de repede, numai in primele sase luni ale acestui an fiind infiintate 400 astfel de case in Romania, adica mai mult de doua pe zi, totalul ajungand astfel la 2.000 de unitati.

Citeste si:  Oamenii de afaceri: Nu poţi da mii de euro unui tânăr şi să îl arunci direct în business

„Cand societatea saraceste, scad vanzarile la bijuterii. Casele de amanet umplu acel segment lipsa din Romania, ocupat pana la un moment dat de bancile populare: locul in care te poti imprumuta rapid, pe termen scurt, la o dobanda rezonabila„, a declarat Mihail Pacioianu, presedintele executiv al Federatiei Metalelor Pretioase si a Pietrelor Pretioase si Semipretioase Diamond Gold (FMMPPS-DG), pentru Gandul.

Întrebat dacă băncile sunt înlocuite treptat de casele de amanet, Pacioianu a răspuns că nu, motivul fiind că din totalul aurului, al bijuteriilor de la casele de amanet, doar 20% sunt bijuterii bune, preţioase, care pot fi vândute după recondiţionare, celelalte, de calitate slabă, fiind trimise la topit. Casele de amanet percep dobânzi de 0,1 – 2% pe zi, în funcţie de suma cerută, de perioada împrumutului şi de calitatea garanţiei lăsate.

Citeste si:  Ideologia criminalului în masă

Casele de amanet vand bijuteriile cu circa 40 de lei pe gram de aur.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata