Românii vor fi asaltaţi de mii de agenţi de asigurare

Miza este vânzarea poliţelor facultative, cu preţuri de câteva ori mai mari decât asigurările obligatorii. Locuinţele care stau să cadă, dacă se aşază o pasăre pe ele, nu vor fi asigurate, avertizează autorităţile

Românii, inclusiv cei din me­diul rural, vor fi asaltaţi, începând de vineri, de zeci de mii de agenţi de asigurare care vor încerca să le vândă acestora poliţe obligatorii pentru case care acoperă trei mari riscuri: cutremur, inundaţie şi alunecări de teren, informează Gândul.

Fie că vor fi abordaţi direct, „din poartă în poartă”, fie prin campanii de promovare la nivel naţional, companiile de asigurări vor încerca ofere, pe lângă poliţele obligatorii, şi alte asigurări facultative, aceasta fiind de fapt miza campaniilor. „Agenţii noştri vor merge din poartă în poartă pentru a vinde poliţe obligatorii pentru locuinţe inclusiv celor din mediul rural. Noi avem cel mai mare număr de poliţe de asigurări în mediul rural. Jumătate din portofoliul nostru de asigurări pentru locuinţe este pentru clădiri în mediul rural”, a declarat pentru Gândul Radu Mustăţea, preşedinte Astra Asigurări.

Citeste si:  Patru oraşe din România în topul celor mai verzi 100 de locaţii din Europa

Preţul unei asigurări obligatorii pentru locuinţe este de 10, respectiv 20 de euro pe an, în funcţie de materialul de construcţie al clădirii, iar o asigurare facultativă pentru o casă evaluată, de exemplu, la 100.000 euro, ajunge la 130 euro pe an. Şi cei care deţin deja poliţe facultative vor fi obligaţi să îşi facă o asigurare obligatorie.

„Nu vom aştepta să fim solicitaţi de clienţi, vom merge noi să explicăm şi să promovăm produsele obligatorii şi facultative. Euroins România va folosi întreaga reţea de distribuţie naţională (…) pentru încheierea asigurărilor obligatorii şi pentru asigurările facultative ale companiei”, a declarat pentru Gândul Iulius Alin Bucşă, director general Euroins România.

Citeste si:  Unele firme cu datorii la stat vor putea participa la licitaţii

Agenţii de asigurare care vor vinde poliţe vor încasa comision de 10% din valoarea poliţei, adică 1 euro respectiv 2 euro pe poliţa vândută.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata