Dezastrul ecologic din Golful Mexic: Scurgerea de petrol a patruns in scoarta Pamantului

Afirmatiile BP ca ar fi reusit sa opreasca scurgerea de petrol din Golful Mexic este pusa la indoiala dupa ce au fost descoperite posibile scurgeri prin scoarta Pamantului.

Guvernul Statelor Unite a ordonat companiei sa prezinte un raport privind „scurgerea detectata” in apropierea locului in care s-a forat.

Nu s-a precizat oficial ce anume se scurge prin crapaturile de pe fundul Golfului dar anuntul a provocat ingrijorari ca in urma actiunilor intreprinse problema doar s-a mutat in alta parte, informeaza Ziare.com.

Citeste si:  Mareea neagră va avea un impact "fără precedent" asupra industriei petroliere

Guvernul a ordonat redeschiderea putului daca scurgerea prin scoarta este confirmata.

„Va solicit sa-mi prezentati in scris o procedura prin care sa se redeschida cat de repede valva fara sa fie deteriorat putul daca scurgerile de hidrocarburi sunt confirmate.”

Odata valva deschisa, petrolul va fi directionat din nou la suprafata.
Totusi, BP precizeaza ca are nevoie de trei zile pentru a incepe acest proces, timp in care petrolul se va amesteca complet cu apa din Golf.

BP spera ca valva va rezista pana ce nava de captare va fi terminata luna viitoare, eliberand astfel presiunea din bazin. Administratia Casei Albe a fost mai reticenta, avertizand ca inchiderea putului va duce la scurgeri din adancuri scoartei din cauza presiunilor uriase.

Citeste si:  BP suspendă plata dividendelor în acest an şi promite să se ocupe de victimele mareei negre
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata