Patriciu sfidează criza. Construieşte o clădire de birouri pe cel mai scump teren din Capitală

Miliardarul Dinu Patriciu are în construcţie o clădire de birouri într-unul din punctele fierbinţi ale Capitalei, Piaţa Romană, pe un teren care în perioada de boom imobiliar a costat 7.500 de euro/metrul pătrat.

 

Patriciu merge contra curentului şi continuă investiţiile în clădiri de birouri, în ciuda faptului că în Bucureşti sunt circa 300.000 mp de spaţii goale. Din toată această suprafaţă, 20.000 mp sunt deţinuţi chiar de el, dar în zona Pipera-Tunari, mai slab cotată, informează Ziarul Financiar.

„În cinci luni ar trebui să fie gata clădirea. S-a schimbat beneficiarul, iar noul proprietar a cerut schimbarea planurilor; nu i-a plăcut proiectul, faţadele, astfel că a fost nevoie să luăm alte autorizaţii”, spune unul dintre inginerii de pe şantierul situat pe bulevardul Dacia, la 50 de metri distanţă de intersecţia de la Romană.

Citeste si:  Primii inculpaţi din dosarul Rompetrol, audiaţi de instanţă

Noul „beneficiar” de care vorbeşte inginerul nu este tocmai nou, în condiţiile în care Patriciu a cumpărat în urmă cu un an şi jumătate întregul portofoliu imobiliar deţinut de britanicii de la Fabian, printre care se număra şi firma H.I.L. Investiţii & Construcţii, dezvoltatorul proiectului de la Romană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata