Algocalminul se va elibera doar cu reţetă

În mai puţin de şase luni, medicamentul preferat al românilor, Algocalminul, se va putea cumpăra doar la recomandarea medicului şi pe baza parafei acestuia, scrie Evenimentul zilei.

În mai puţin de jumătate de an, toate analgezicele şi antipireticele care conţin metamizol, o substanţă controversată şi interzisă în multe ţări, se vor putea cumpăra doar cu reţetă de la medic.

Zilele trecute, Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului a aprobat această schimbare, la cererea Sanofi- Aventis, pentru algocalminul produs şi distribuit de această companie.

De ce e periculos algocalminul?

Conform Ancăi Crupariu, farmacist specialist la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, această decizie are la bază riscul pe care îl presupune administrarea medicamentelor pe bază de metamizol, substanţă care poate duce la apariţia unei boli grave, agranulocitoza. Această afecţiune poate provoca chiar şi decesul.

Citeste si:  Încălzirea climatică va avea efecte semnificative şi asupra sănătăţii publice

„Este o afecţiune acută, gravă, caracterizată prin scăderea până la dispariţie a granulocitelor din sânge şi printr-o infecţie severă cu evoluţie rapidă”, precizează farmacistul Anca Crupariu.

Citește și
1 Comentariu
  1. TITI spune

    TOT INAINTE GUVERNANTI BUNI AI ROMANIEI ACTUALE !………..NU E CEVA DE IERI……. E DE 20 ANI(DUPA NEPADITU’) SI SE NUMESTE GENOCID………SELECTIE NATURALA !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner