Drumul naţional 66 A a fost blocat de ecologişti pe termen nelimitat

Drumul naţional DN 66A a fost blocat, joi (22 iulie 2010) dimineaţa, în localitatea Câmpuşel, de un număr de 20 de ecologişti, care vor să protejeze ultimul Peisaj Forestier Intact din zona de climă temperată a Europei, informează organizaţia Agent Green.

Organizatorii protestului se aşteaptă ‘ca zeci de alte organizaţii şi sute de voluntari să se solidarizeze cu acţiunea în următoarele zile’ pentru a salva ultimul peisaj forestier intact din regiunea de climă temperată europeană, care este şi un habitat natural al ursului brun. Din ‘motive strict ştiinţifice’, protestatarii cer ministrului mediului şi pădurilor, Laszlo Borbely, să oprească definitiv construcţia unui drum în zonă.

‘Blocăm DN 66A pentru a-l convinge pe ministrul Mediului că trebuie să susţină de urgenţă oprirea definitivă a construcţiei. Nu sunt bani de autostrăzi, drumurile naţionale sunt pline de gropi, ţara se scufundă în sărăcie, dar se găsesc bani pentru asfaltarea unui Parc Naţional.

Citeste si:  Ce taxe de autostradă vom plăti de anul viitor
Este o acţiune ipocrită a celor interesaţi de DN 66A. Suntem pregătiţi să stăm aici până când ministrul va opri definitiv construcţia’, a spus preşedintele Agent Green, Gabriel Păun. Deocamdată, spun ecologiştii, nu există acordul Agenţiei pentru Protecţia mediului Hunedoara şi nici avizul Administraţiei Parcului Naţional Retezat, pe care ecologiştii au acţionat-o în instanţă.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner