Ca să poată fi auzite, maşinile electrice ar avea nevoie de muzică

Pionierul japonez al muzicii electro-acustice, Ryuichi Sakamoto, a mărturisit luni (26 iulie 2010) că i-ar plăcea să compună aranjamente sonore speciale pentru maşinile electrice, pentru că, fiind foarte silenţioase, reprezintă un pericol pentru pietoni şi biciclişti, relatează AFP.

Sakamoto este un militant activ împotriva poluării, pronunţându-se pentru o mai bună utilizare a resurselor naturale şi în favoarea reducerii emisiei de gaze cu efect de seră, motiv pentru care manifestă un interes deosebit pentru maşinile electrice.

‘Ne aflăm într-o situaţie critică în privinţa degradării mediului’, a spus muzicianul la o întâlnire cu ziariştii. ‘Trebuie să ne întrebăm care sunt cele mai potrivite tehnologii pentru asigurarea viitorului’, a adăugat el, menţionând exemplul maşinilor electrice.
Ca şi compozitor, ‘sunt foarte atent la zgomotele din mediul înconjurător’, a spus artistul, adăugând că i-ar plăcea să compună nişte melodii pentru aceste maşini pentru că, făcând foarte puţin zgomot, ‘pot fi periculoase pentru bunicuţe’.

Citeste si:  O companie va livra medicamentele cu ajutorul dronelor

‘Sunetele se adresează simţurilor. De câte ori se urcă la volan, automobilistul poate alege, în funcţie de starea sa de moment, sunetele pe care să le emită maşina lui’, a continuat compozitorul, care a creat recent muzica pentru o reclamă la Audi. Ryuichi Sakamoto, 58 de ani, mare vedetă în Japonia, dă spectacole în tonalităţi electro-acustice, dar şi reprezentaţii mai mici, în care cântă la pian.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner