Cum explică extinderea pe piaţa imobiliară europeană un miliardar egiptean, interesat şi de România: Zăpada şi nisipul sunt la fel

Miliardul egiptean Samih Sawiris dezvolta in prezent atat o statiune in Alpii Elvetieni cat si o oaza in Egipt, aflata sub nivelul marii. „Zapada si nisipul sunt la fel”, a explicat egipteanul expansiunea companiei sale, Orascom Development Holding, in Europa, inclusiv in Romania, potrivit Business Week

 

„Aceste atractii determina oamenii sa cumpere case si sa vina sa stea la hotel, iar hotelul este generator de job-uri, ceea ce ii face pe oameni sa vina si sa locuiasca in oras”, a spus egipteanul.

Citeste si:  Filmul "Comoara" de Corneliu Porumboiu a primit premiul Un Certain Talent la Cannes

Primul sau proiect, El Gouna de la tarmul egiptean al Marii Rosii, a inceput de la cateva case pe plaja si un hotel. Acum, este un oras in toata regula, cu aproape 35.000 de locuitori permanenti, 16 hoteluri, 1.500 de studenti din toata lumea, un producator de vin si unul de bere. Are pana si un club de fotbal care joaca in prima liga a campionatului egiptean.

Sawiris a replicat proiectul El Gouna in Iordan si Oman, apoi s-a decis sa-l dezvolte peste tot in lume. In 2009, dupa ce a mutat sediul central al Orascom in Elvetia, el a inceput sa dezvolte proiectul statiunii Andrematt din Alpii Elvetieni.

Citeste si:  Bugetarii cu salarii mici ar putea beneficia de o creştere salarială de până la 20%

Pentru anul acesta, el a anuntat proiecte similare in Muntenegru, Marea Britanie si Romania, precum si un plan de atragere fonduri pentru a finantate extinderile.

Foto: Resortul turistic El Gouna


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata