Topul ţărilor din UE unde se munceşte cel mai puţin şi se stă cel mai mult în concediu

Angajaţii români muncesc cele mai multe ore pe săptămână dintre toţi cetăţenii Uniunii Europene şi au cele mai puţine zile de concediu, potrivit celei mai recente monitorizări realizate de European Industrial Relations Observatory (EIRO).

Numărul orelor muncite efectiv de angajaţii din România este de 41,2 pe săptămână, clasament în care suntem urmaţi de Malta (40,7 ore pe săptămână), Marea Britanie (40,6 ore), Luxemburg (40,6 ore), Bulgaria şi Slovenia (câte 40,5 ore), informează Realitatea.net.

Nici la numărul zilelor de concediu nu stăm mai bine. Cele 21 de zile de concediu de odihnă pe an situează România la coada clasamentului european, fiind depăşită doar de Cipru şi Estonia, cu doar 20 de zile de concediu pe an.

Citeste si:  Lăcrămioarele, florile care au răsărit din lacrimile Maicii Domnului

Ţările din UE în care se munceşte cel mai puţin sunt Finlanda (doar 37,3 ore pe săptămână muncite efectiv), Franţa (37,4 ore), Irlanda (37,4), Italia (37,9), Danemarca (38,2), Belgia (38,2) şi Suedia (38,3).

Cele mai multe zile de concediu de odihnă se acordă în Danemarca şi Germania (câte 30 pe an), urmate de Italia (28), Olanda (25,6) şi un grup de state care îşi lasă angajaţii 25 de zile pe an în concediu – Austria, Cehia, Finlanda, Franţa.

Citește și
4 Comentarii
 1. iri spune

  Ati vrut sa spuneti ca in Romania se sta cel mai mult la servici, ca de muncit nu prea se munceste(vezi productivitatea muncii).Daca am munci macar 30 de ore pe saptamana, nu am fi unde suntem acum, si cand muncim, muncim prost. La munca, nu la intins mana, au francezii dreptate.

 2. SUCA spune

  IN ROMANIA: SE MERGE LA SERVICIU; IN OLANDA: SE MERGE LA MUNCA/ D-ASTA SE MUNCESTE MAI PUTIN SI E TIMP MAI MULT DE VACANTA: SE MUNCESTE PROFESIONAL SI EFFICIENT !

 3. pensionar spune

  CRED CA IN ROMANIA SE MUNCESTE CEL MAI PUTIN, SI SUNT CELE MAI MULTE ZILE NELUCRATOARE, DIN PROSTIA POLITICIENILOR, CARE AU ARUNCAT CU ZILE NUMITE SFINTE CAND NU SE LUCREAZA.ASA SE NASC LENESI, SI CEI CARE FUG DE MUNCA, SI SUNT OBISNUITI CU POMANA DE LA PRIMARI, SI DE LA BASESCU.

 4. melc spune

  hmmm…parerea mea e ca Ilici a lansat asta „pe piata”…nepotism, lipsa totala de raportare si prognozare/plan de munca (chiar si la militie), dar s-a propagat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata