Care sunt campionii anului 2009

Energia, farma, IT-ul şi construcţiile sunt domeniile în care activează campionii creşterilor în ceea ce priveşte afacerile derulate anul trecut, cele mai lovite businessuri fiind cele din sectorul auto, metalurgie şi siderurgie, industria chimică, dar şi distribuţia şi producţia de materiale de construcţii, potrivit topului celor mai mari 300 de companii din România.

Companiile care au bifat creşteri spectaculoase, una dintre ele înregistrând o majorare de 100 de ori a rulajului, sunt doar câţiva campioni, două-trei cazuri izolate în contextul în care mare parte a sectoarelor nu au dus-o bine în primul an complet de criză din România.

Citeste si:  Banca Mondială avertizează într-un raport asupra tendinţei investitorilor de „a acapara terenuri agricole”

KDF Energy, unul dintre cei mai importanţi brokeri de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, a ajuns anul trecut de la un milion la 100 de milioane de euro, intrând la momentul potrivit pe o piaţă care i-a asigurat creşterea accelerată.

Sanofi-Aventis
a avut un business de peste cinci ori mai mare pentru că a integrat o altă companie farmaceutică în structura sa, iar Europharm a crescut de aproape cinci ori pe o piaţă care pare imună la criză, arată Ziarul Financiar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata