Transelectrica vrea „să spargă gheaţa” cu energie produsă de soare!

Compania de stat care are monopol pe transportul electricitatii, Transelectrica, ia in calcul posibilitatea de a utiliza energia solara, captata de panourile fotovoltaice pentru a acoperi consumul propriu, a declarat directorul general al societatii, Adrian Baicusi.

„Ideea ne-a venit de la colegii nostri italieni, de la compania corespondenta a Transelectrica din Italia – Terna S.p.A.”, a mai spus Adrian Baicusi.

Panourile fotovoltaice sunt sisteme capabile sa transforme lumina (energia solara) direct in energie electrica, prin intermediul unui proces chimic complex. Conversia este statica si nepoluanta, tocmai de aceea acest mod de producere a energiei electrice este unul ecologic, informează Incont.ro.

Energia produsa cu puterea razelor soarelui este una regenerabila, dar mai scumpa decat electricitatea produsa clasic. Exista diverse sisteme de generare, in sensul in care se poate produce atat energie electrica, dar si energie termica. In Romania, exista, la ora actuala, o fabrica de panouri fotovoltaice, deschisa recent la Satu Mare.

Citeste si:  Temperaturile ridicate ar putea duce la electricitate gratuită în Germania


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata