Furtunile solare afectează bolnavii psihici

Furtunile solare afectează nu numai bolnavii cu instabilitate afectivă, de gândire, ci şi persoanele sănătoase, a declarat joi, 5 august, dr. Bogdana Tudorache de la Spitalul de Psihiatrie „prof. dr. Al Obregia”.

Ea a precizat că urgenţele psihiatrice sunt mai frecvente, pe timpul unor astfel de fenomene, mai ales cazurile de agitaţie, în mod deosebit la persoanele de vârsta a treia, cele cu probleme psihosomatice, care în plus se şi deshidratează şi ajung în stări comatoase.

„În ultimele două zile, în secţia noastră au venit în urgenţe peste 60 de persoane, ceea ce este mult”, a arătat Dr. Bogdana Tudorache.

La rândul său, conf. dr. Mariana Artino de la Catedra de Fiziologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, a explicat că furtunile solare pot afecta persoanele care sunt foarte sensibile.

În general, variaţiile mari de temperatură şi mai ales de presiune afectează persoanele mai în vârstă, pe cei cu hipertensiune şi alte boli cronice, dar pot fi afectate şi persoane tinere, a spus medicul, care le recomandă pacienţilor care au astfel de probleme să stea în casă pentru a se proteja.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.