Mareea neagră: 250 de plângeri depuse împotriva proprietarului platformei

Transocean, lider mondial în forajul petrolier de mare adâncime, se confruntă cu aproximativ 250 de plângeri depuse ca urmare a naufragiului platformei sale care a provocat o imensă maree neagră în Golful Mexic, potrivit unui raport al grupului publicat joi, 5 august, informează AFP.

În total, la 2 august au fost depuse 249 de plângeri împotriva Transocean, grup de origine americană cu sediul în Elveţia, proprietar al platformei petroliere care s-a scufundat în Golful Mexic, potrivit unui raport al societăţii destinat jandarmului Bursei americane ‘Securities and Exchange Commission’ (SEC).

Mai multe agenţii guvernamentale au demarat, de altfel, anchete, a subliniat liderul mondial în acest sector, adăugând că ‘va evalua toate reclamaţiile’.

Citeste si:  OIM: numărul şomerilor din întrega lume a crescut cu patru milioane în 2013

Transocean este societatea care a închiriat de la BP platforma Deepwater Horizon, care s-a scufundat la 22 aprilie în urma unei explozii.

În timp ce mareea neagră a produs deja pierderi de câteva miliarde de dolari companiei petroliere britanice, grupul elveţian a încercat să-şi minimalizeze responsabilitatea.

În total, aproximativ 4,9 milioane de barili (780 milioane de litri) de petrol s-au scurs din puţ – echivalentul a 311 piscine olimpice – afectând bogatul ecosistem de pe coasta Golfului Mexic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner