Cum devii mason în România: „prin rude, prieteni sau alte surse”

45

Tudorel Niţulescu a devenit, în data de 7 mai 2010, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României, una dintre multele loji masonice din România.

Marea Lojă Naţională a României este recunoscută oficial de Marea Lojă a Franţei şi este membră fondatoare a Marii Loji Unite a Europei (GLUDE), scrie Cotidianul.

Tudorel Niţulescu a specificat faptul că unele dintre obiectivele sale ca Mare Mastru este instituirea „respectului pentru cutumele masonice începând cu disciplina şi o totală transparenţă financiară”.

„Aşa cum mă aşteptam, reacţiile în interiorul Marii Loji Naţionale a României la poziţia mea au avut şi alte conotaţii decât cele normale. Cu toată convingerea că este un lucru necesar, voi continua pe această linie a disciplinei, a respectării constituţiei masonice, a consolidării. Din punctul meu de vedere, numai aşa vom putea clădi pe baze solide această şcoală a caracterelor, care este masoneria”, a declarat Niţulescu.

Citeste si:  Ministrul Economiei: pentru populaţie, Hidroelectrica poate livra energie mult mai ieftină

Porţile masoneriei nu se deschid la prima bătaie

Întrebat cum poate cineva deveni mason, Niţulescu răspunde: „nimeni nu este invitat să facă parte din masonerie. Informaţia colaterală prin rude, prieteni sau alte surse, printr-o introspecţie a sufletului şi năzuinţelor sale de o viaţă, omul poate bate la porţile masoneriei. Ele nu se deschid la prima bătaie pentru că şi viaţa, cu bune şi rele, te invită la bucurie şi plăcerea de a trăi după lungi încercări”.

Există politicieni masoni?

Niţulescu a recunoscut că în toate sferele de activitate „există bărbaţi români iniţiaţi” inclusiv în toate guvernele care au fost până în prezent.

Citeste si:  TILIS PROD SRL - notificare privind propunerea de intrare în faliment prin procedura simplificată

„Dar acest lucru nu este unul cu putere de convingere vizavi de evoluţia postdecembristă a masoneriei române. Ca în orice lucru bine făcut, este nevoie de răbdare şi de renaştere a valorii naţionale, care au fost distruse prin închisori sau şantiere naţionale.

Trebuie să ţinem cont de faptul că în perioada comunistă masoneria a fost interzisă. Iată câteva motive pentru care invit la răbdare, la echilibru. Dacă ar fi să fac o comparaţie între România paşoptistă şi cea actuală, aş spune că statul român, România modernă, a fost făcut de masoni, în timp ce România postdecembristă, de politicieni”, comentează Niţulescu.

Citeste si:  Cine este noul şef al masoneriei româneşti?
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata