“Pinocchio” Băsescu susţine că ar oferi guvernarea opoziţiei, dacă are program mai bun şi trece moţiunea

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut vineri (13 august 2010) că va încredinţa Guvernul actualei opoziţii, decât dacă moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va trece de Parlament, iar partidele din opoziţie vor veni cu “un program mai credibil” decât al actualului Executiv.

“Dacă opoziţia vine cu un program mai credibil decât ce face actualul guvern, nu voi avea nicio ezitare, în cazul în care o moţiune de cenzură trece, să le încredinţez guvernarea. (…) Esenţial pentru mine este să existe stabilitate politică. De aceea, reiterez un apel pe care l-am făcut la opoziţie:

‘Atenţie ce vă doriţi cu moţiunea de cenzură, că s-ar putea să vă reuşească şi să vă chem la guvernare, dacă aveţi un program corespunzător!’. Deci fiecare trebuie să fie atent ce îşi doreşte”, a declarat Băsescu, într-un interviu acordat site-urilor hotnews.ro şi hotnews.md, împreună cu preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Citeste si:  Bogdan Baltazar: BNR stă cu arma la picior, în caz că trece moţiunea

Liderul de la Cotroceni a criticat “lentoarea” cu care actualul Guvern adoptă reforme, însă a apreciat că măsurile Executivului în exerciţiu sunt “mult mai bune” decât cele prezentate de liderii opoziţiei, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi şeful PNL, Crin Antonescu.

“Comparaţia între ce este acum, coaliţia de guvernare, şi opoziţie este că până în prezent coaliţia de guvernare, chiar dacă s-a mişcat foarte încet, duce lucrurile într-o direcţie bună, recunoscută deja şi de Fond (Fondul Monetar Internaţional – n.r.) şi de agenţiile de rating. Eu nu pot, cu toată nemulţumirea mea faţă de lentoarea măsurilor pe care le ia actualul guvern, să nu recunosc faptul că sunt mult mai bune măsurile luate de actualul guvern decât propunerile domnului Ponta şi ale domnului Antonescu”, a mai spus Traian Băsescu, la hotnews.ro şi hotnews.md.

Citeste si:  Vanghelie: Nu am văzut în viaţa mea asemenea execuţii, nici la partidul comunist
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner