Unii angajaţi primesc bacşişuri de până la 3.000 de euro pe lună

Lucrează la stat sau la privat, pe un salariu modic, dar la final de lună numără mii de lei sau chiar de euro. Vorbim despre românii care au norocul să aibă meserii care aduc după sine şi bacşişuri. Ce-i drept, criza a mai diminuat din „mica atenţie”, dar nu i-a pus însă capac.

Sumele variază de la câteva sute de lei până la trei mii de euro lunar. Spre exemplu, un barman profesionist care întreţine atmosfera într-un club cu pretenţii poate ajunge să numere la final de lună chiar şi peste 10.000 de lei.

Citeste si:  Utilaje de la Nicolina SA, vândute la fier vechi pentru plata utilităţilor

Ceva mai puţin câştigă însă ospătarii, asta deşi s-a tot bătut moneda ca bacşişul să reprezinte 10% din notă. Vara, pe litoral, un chelner câştigă în medie, din ciubucuri, 200 de lei pe zi, condiţia este însă ca restaurantul în care lucrează să fie tot timpul plin cu clienţi.

Şi veniturile cosmeticienelelor şi ale hair-stiliştilor sunt rotunjite considerabil de ciubucuri care pot ajunge şi până la 70% din plata serviciilor, arată Realitatea.net . De asemenea, îşi mai rotunjesc veniturile şi preoţii, cu ocazia botezurilor, cununiilor sau înmormântărilor, dar şi groparii, precum şi taximetriştii.

Citeste si:  Economia Greciei va relua creşterea în 2012
Citește și
1 Comentariu
  1. Pusok Istvan spune

    Dar de doctori si politisti nu ziceti nimic?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata