Tânăra româncă Ana Matei, poveste de succes în Franţa

Ana Matei, din satul Zece Hotare (România), care a beneficiat de susţinerea asociaţiei umanitare Rodilhanaise Pasarea, a luat cu brio examenul de master în management. Cotidianul Midi Libre povesteşte parcursul tinerei românce.

Pentru că tatăl ei a murit, tânăra n-a putut să-şi urmeze studiile în satul natal. Alain Guillot, preşedintele asociaţiei Pasarea, şi sora lui, i-au oferit atunci sprijin financiar şi i-au asigurat şi rechizitele şcolare pe durata liceului, urmat în România.
Ana se simţea trasă în mod deosebit de Franţa, unde a fost în vacanţă, în 2003, la familia Guillot. ‘Mi-a plăcut întotdeauna Franţa fără să ştiu precis de ce. Cred că, în subconştient, ştiam că voi veni să trăiesc în Franţa’, spune ea.

Citeste si:  MTI monitorizează constructorul părţii române a Podului Calafat - Vidin

Ana a luat examenul de bacalaureat în 2004, în România şi s-a hotărât să urmeze studiile superioare în Franţa, cu ajutorul soţilor Guillot, făcând mai întâi un an de pregătire. Ana Matei a terminat în 2007 Academia din Montpellier ca şef de promoţie, obţinând apoi licenţa de import-export a Universităţii Aix-Marsilia II şi efectuând un stagiu de 4 luni la o agenţie comercială din Madrid, în cadrul studiilor.

A urmat apoi Şcoala de Management din Strasbourg, specialitatea audit-controlul gestiunii. În 2009-2010 a urmat un curs la Universitatea din Manchester (Marea Britanie) prin programul Erasmus şi a obţinut masterul la Şcoala de Management. După acest parcurs strălucit, tânăra Ana Matei, 25 de ani, este în prezent stagiară în domeniul controlului de gestiune la Hager, firmă de material electric din Obernai, în apropiere de Strasbourg.
Va sta aici până în decembrie. Va urma apoi un stagiu de şase luni la KPMG, sperând să rămână să lucreze acolo. Ana Matei le este foarte recunoscătoare soţilor Guillot pentru că i-au dat ocazia să-şi realizeze visul, precizează Midi Libre.

Citeste si:  UniCredit îl numește pe co-CFO Bianchi ca șef al managementului de avere
Citește și
2 Comentarii
  1. Lorenzo spune

    Impresionant, insa ce au romanii de castigat din asta? Astfel de tineri ar trebui sa fie atrasi sa se intoarca in tara si sa ajute economia romaneasca. Pe cand o organizatie sa se acupe si de asa ceva? Sunt sigur ca, daca au oferte bune lor le-ar place sa munceasca pentru tara natala.

  2. Nicu T spune

    Este o poveste de succes si ma bucur pentru Ana Matei. Felicitari soţilor Guillot. Alain Guillot a facut foarte mult si pentru comunitatea din Zecehotare si continua in fiecare an. Pacat ca nu am reusit sa facem un drum modernizat pentru localnicii din Zecehotare. Numarul locuitorilor s-a redus de la 500 in anul 2002 la cca 300, in prezent. Aceasta e povestea de succes a unor oameni si povesea de amaraciune a satului romanesc.
    Prof. Teusdea Nicu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata